Voor de Hogeschool Rotterdam mag ik regelmatig fotograferen. Dit kunnen bijvoorbeeld portretten zijn voor marketingdoeleinden of foto’s van een diploma-uitreiking. Ook maak ik geregeld foto’s van verschillende evenementen. Laatst was er een event rondom het onderwerp “Blockchain”. Studenten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven kwamen samen om over dit onderwerp in gesprek te gaan. Na het plenaire gedeelte in het auditorium waren er workshops met kleinere groepen in leslokalen.

Waar worden foto’s van dit evenement voor gebruikt?

Tijdens een event als deze valt er héél veel te fotograferen.  Naast de sprekers worden er foto’s gemaakt van het inchecken, de bezoekers, de borrel en allerlei details. Na het event lever ik zo snel mogelijk de foto’s af. De reportage werd in dit geval gedeeld met de deelnemers, hiernaast zullen foto’s te vinden zijn om de Social-media pagina’s en gebruikt worden voor de aankondigingen van de eerstvolgende bijeenkomst.

Foto’s in een auditorium

Als fotograaf kom ik geregeld op een evenement waar het licht op het podium of bij de microfoon slecht is. Soms kun je met de techniek overleggen om er iets meer, minder of ander licht op te zetten. Meestal is de verlichting een vast gegeven en zul je het ermee moeten doen. Voor die gevallen heb ik “eigen licht” bij me. Dit zijn portable flitsers die op een statief verdekt opgesteld staan en waarmee je heel subtiel kan inflitsen.

Kijk hier voor meer foto’s van een zakelijke bijeenkomst, congres, symposium of klantendag.