Voor de Duits-Nederlandse Handels Kamer fotografeer ik veel bijeenkomsten. De DNHK organiseert voor haar leden bedrijfsbezoeken, netwerk-evenementen en seminars. Ieder jaar is er traditiegetrouw de Kerstmarkt. De locatie waar de avond plaatsvindt is het eigen kantoor in Den Haag.

Fotografie evenement

Voor mij de taak om een impressie te maken van de avond. Een deel van de foto’s wordt o.a. gebruikt op de website. Opnames die ik maak zijn sfeerfoto’s van de ruimtes en veel portret en groepsfoto’s van de genodigden. Hiernaast schiet ik ook veel details zoals de aankleding, eten/drinken en bijvoorbeeld banners met het logo van de organisatie. Veel van dit soort foto’s kunnen later door de opdrachtgever ook gebruikt worden voor een aankondiging van een volgend evenement. Als fotograaf kruip ik in de huid van de opdrachtgever om al die foto’s te maken waar direct of later behoefte aan is.

Eventfotograaf Den Haag

Veel van mijn klanten zijn gevestigd in Den Haag, ik ben hierdoor vaak aan het fotograferen in de Haagse regio. Naast DNHK fotografeer ik bijvoorbeeld voor Mercedes-Benz, Stichting ALS en verschillende ministeries. Het blijft zo erg afwisselend en kom ik op plekken waar je normaal gesproken niet zo gauw komt.

Technische uitdagingen voor de evenementenfotograaf

Tijdens een evenement zijn de lichtomstandigheden vaak niet ideaal. Als fotograaf moet je goed om kunnen gaan met weinig licht en ook met “lelijk” licht. Tijdens een evenement maak ik vaak gebruik van kleine losse flitsers die ik “off-camera” gebruik. Zo kan ik het licht naar mijn hand zetten. Doordat de flitser niet op de camera staat maar op een eigen statief, krijg je foto’s die natuurlijker verlicht zijn. Verder werk ik met professionele apparatuur waarmee ik kan fotograferen bij weinig licht. De sensor van de camera geeft nog steeds hele mooie beelden bij gebruik van een hoge ISO.