Voor Plantise mocht ik in Bleiswijk een mooi event fotograferen. Plantise is voortgekomen uit een fusie tussen drie Nederlandse plantenkwekers: Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group. Deze fusie kreeg een officiële start met een druk op de knop waarna het confetti-kanon werd “afgevuurd”.

Aanwezig was Pieter van de Stadt, burgermeester van Lansingerland, medewerkers van de verschillende bedrijven, relaties en familieleden. Mijn opdracht was een reportage te maken met sfeerbeelden van het evenement, foto’s van alle sprekers en uiteraard het “startschot”. De techniek van dit event was in handen van MEB-Rotterdam en de catering werd verzorgd door J&K catering.

Fotograaf evenement

Als event-fotograaf maak ik veel gebruik van verschillende objectieven. Ik krijg zo afwisseling in de foto’s. Hiernaast werk ik vaak met flitsers. Omdat het aanwezige licht meestal niet ideaal is, kun je met eigen licht de foto’s veel mooier maken. Voordat het event begint zorg ik ervoor dat de flitsers op de juiste plaatst staan. Omdat deze flitsers vaak onopvallend opgesteld staan en maar een héél klein beetje flitsen is dit niet storend.

 

Kijk hier voor meer foto’s van een zakelijke bijeenkomst, congres, symposium of klantendag.