Als eventfotograaf werk ik veel in Den Haag. Mijn klanten zijn bijvoorbeeld ministeries, ambassades, instellingen en commerciële bedrijven. Voor De Stichting VO Haaglanden mocht ik laatst een leerlingen conferentie fotograferen. VO Haaglanden is een stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Den Haag en Rijswijk. Het doel van de bijeenkomst was om d.m.v. workshops leerlingen te laten meedenken over het onderwijs van de toekomst.

Fotograaf Den Haag

De conferentie werd gehouden in The Student Hotel in Den Haag. Een hele gave locatie voor een bijeenkomst als deze. Het plenaire deel van het programma vond plaats in de grote zaal “Bazaar of Ideas”. De workshops waren in de “classrooms”. De ruimtes zijn heel trendy ingericht en het licht is voor mij als fotograaf er goed. De hoofdspreker was Daan Boom. Tijdens een collegetour vertelde Daan over zijn schooltijd. Verder vertelde hij over zijn werk als  tv-maker en cabaretier.

Eventfotograaf

Mijn opdracht was een reportage te maken met sfeerbeelden van het evenement. Foto’s van de sprekers, leerlingen en interactie tijdens de workshops. Geleverde foto’s worden gebruikt voor het beleidsplan en voor de website. Buiten de foto’s die op “het lijstje” staan probeer ik altijd nog iets meer te leveren. Als ik wat langer op een event aanwezig ben, ga ik op zoek naar nog wat ander beeld. Dit kunnen leuke details zijn, mooie aankleding of foto’s van de locatie vanuit verassende standpunten. Ik zie dat dergelijk beeldmateriaal heel vaak wordt ingezet als promotie voor bijvoorbeeld het volgende evenement. Op die manier probeer je nog iets meer te leveren dan het gebruikelijke.

Ook een fotograaf nodig voor uw evenement, congres of symposium? Stuur me een berichtje, ik denk graag mee.