Met heel veel plezier fotografeer ik het jaarlijkse evenement van de organisatie Games for Health Europe. GFHEU is een stichting, opgericht in 2010 door Jurriaan en Sandra van Rijswijk. Op de website staat: Door het samenbrengen van medische professionals, academici, game ontwikkelaars en industriële leiders proberen wij ze te betrekken in een innovatieve en vernieuwende discussie over de impact die games, simulaties en gamificatie technieken op ons allemaal hebben, nu en in de nabije toekomst.

Het congres bestaat uit een 2daags programma en vindt plaats in het TAC in Eindhoven. Het event is verdeelt over meerdere ruimtes. In de grote zaal vindt het plenaire gedeelte plaats. Hier staan ook de stands van sponsoren, deelnemers en andere bedrijven en instellingen. Verder zijn er verschillende ruimtes waar workshops gegeven worden en demonstraties van hard en/of software.

Conferentie fotograferen

Voor mij is de opdracht om tijdens de conferentie zoveel mogelijk te fotograferen wat er gebeurt. Dat zijn dus in ieder geval alle sprekers, alle stands, lekker veel details, een zaal vol geïnteresseerden, mooie overzichten en veel bezoekers met elkaar in gesprek.

Professionele foto’s maken met professionele apparatuur

Voor het maken van foto’s tijdens een event neem ik voor alle zekerheid veel van mij apparatuur mee. Om een idee te geven van wat ik bij deze opdracht bij me had, hieronder voor de liefhebber een klein lijstje.

Nikon D5, Nikon D850, verschillende objectieven zoals de AF 2.8/14-24mm, AF 2.8/24-70VR en de AF 2.8/70-200VRII. De camera’s van Nikon gebruik ik graag omdat deze hele mooie beelden maken bij weinig licht en ze 2 kaartsloten hebben. Elke foto wordt als RAW opgeslagen op twee aparte geheugenkaarten, in geval van een storing op een kaartje heb ik altijd een backup op een 2de kaart. Verder gebruik ik meerdere Profoto flitsers om met name de sprekers op het podium mooi uit te lichten. De Profoto A1 flitsers staan op een statief aan de zijkant van het podium en worden “getriggerd” met een Profoto Air-trigger.

Bekijk hier de aftermovie