Voor Keymusic in Rotterdam mocht ik laatst het interieur fotograferen. De winkel aan de Ceintuurbaan is de grootste zaak van Nederland waar muziekinstrumenten verkocht worden. In de winkel staat een enorme voorraad gitaren, drumtoestellen, keyboards en piano’s.

De foto’s worden gebruikt op de website en andere marketingdoeleinden. De Rotterdamse winkel heeft een “rockandroll” uitstraling. Zelfs als je geen instrument speelt krijg je hier inspiratie om het te gaan proberen.

Fotograaf Rotterdam interieur winkel

Fotograferen van een interieur is iets wat ik graag doe. Het vraagt creativiteit om bijvoorbeeld de juiste standpunten te kiezen en technisch inzicht om de sfeer goed weer te geven. Het licht in een winkel is meestal ruim voorhanden maar is niet altijd ideaal. Zo heb je bijna altijd te maken met “menglicht”, dit betekent dat het licht in één ruimte kan bestaan uit halogeenlicht, ledlicht en het licht van buiten. Om het zo goed mogelijk vast te leggen fotografeer ik meestal volledig handmatig. Dit betekent dat je diafragma, sluitertijd en de witbalans zelf instelt. Achteraf worden de beelden in Photoshop bewerkt.

De opnames die hieronder te zien zijn is een kleine selectie van de geleverde foto’s. Deze zijn allemaal gemaakt met een Nikon 14-24mm objectief. De opnames zijn vanaf statief gemaakt. Achteraf is in Photoshop het perspectief gecorrigeerd, hier en daar het beeld lichter/donkerder gemaakt en de uitsnede vaak aangepast.