In mijn studio krijg ik regelmatig aanvragen voor het fotograferen van producten. Veel bedrijven hebben een webshop. In een webshop horen foto’s. Zonder goede foto’s zullen de producten niet verkocht worden. Veel beginnende bedrijven maken hun eigen website. Op internet zijn er veel eenvoudige manieren te vinden om een eigen website met webshop te bouwen. Hierna zijn er foto’s van de producten nodig. Ook dit wordt vaak zelf gedaan. In de praktijk blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Dat is vaak een moment waarop ik benaderd wordt.

Foto’s voor webshop

Voor Touwlampshop heb ik onlangs veel van hun producten mogen fotograferen. Voordat ik alle lampen ben gaan fotograferen heb ik eerst een proefopname gemaakt. Na het maken en bewerken van de foto kan ik vooraf precies laten zien hoe het eindresultaat wordt. Verder kan ik goed laten zien welke keuzes we moeten maken voor het beste resultaat. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan, vanuit welk standpunt maken we de foto en willen we het hele product scherp of juist alleen bepaalde onderdelen. Thygo, eigenaar van de webshop, was aanwezig bij het maken van de foto’s. We konden zo samen bepalen vanuit welke hoek we de lampen gingen fotograferen. Omdat er verschillende soorten lampen verkocht worden moet dat per type bepaald worden.

Productfoto’s en de techniek

Alle foto’s zijn gemaakt met flitslicht tegen een witte achtergrond. In de studio hebben we een constructie gemaakt zodat we de hanglampen op werkhoogte op konden hangen en snel konden wisselen. Voor de wandlampen is een klein wandje gemaakt om deze aan te bevestigen. Van elk product zijn drie foto’s gemaakt. De voorkant, de zijkant en een detail. Alle opnames worden direct vanuit de camera naar een computer gestuurd. Zo is per stuk goed te bepalen of de foto geslaagd is. Aan het einde van de opnamedag hebben we direct een goed overzicht van wat allemaal bewerkt mag worden.

In de nabewerking gaat vaak net zo veel tijd zitten als het maken van de foto’s. Soms zelfs meer. Deze foto’s zijn in eerste instantie bedoeld voor de webshop. Nabewerking betekent nu, de achtergrond 100% wit maken, stofjes en vlekjes verwijderen, kleuren corrigeren en onderwerp recht zetten. De foto’s worden opgeslagen in hoge resolutie én een lagere resolutie die het best geschikt is voor de webshop. Deze lage resolutie is vooral bedoeld om de foto’s snel te kunnen vertonen op een website.

Productfotograaf regio Rotterdam

Ook op zoek naar een productfotograaf voor het maken van uw productfoto’s? Stuur een berichtje of bel, ik denk graag mee hoe we dit gaan aanpakken. Graag maak ik vrijblijvend wat proefopnames van uw product. Ik maak altijd een prijsopgave zodat je vooraf altijd weet wat de kosten  gaan worden. Kijk op de pagina product voor meer foto’s, in de studio, omgeving Rotterdam én op locatie. Meer blogs op de portfolio pagina