Omdat mijn studio in Bergschenhoek gevestigd is ben ik veel aan het fotograferen in het Oostland. Op de website van de Oostlanddag staat mooi wat Oostland is; Oostland is een dynamische en innovatieve regio in de zuidvleugel van de Randstad. De steden Rotterdam, Delft, Den Haag en Zoetermeer liggen vlakbij. De gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, die samen het Oostland vormen, zijn uitstekend bereikbaar. De Rotterdamse haven en Rotterdam The Hague Airport liggen op een steenworp afstand.

Fotograaf evenement Oostland

Voor Plantise in Bleiswijk mocht ik laatst het werkbezoek fotograferen van de commissaris van de Koning. Dit bezoek was ter gelegenheid van de fusie van drie kwekerijen, Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group. Eerst was er een korte presentatie, hierna volgde een rondleiding door het bedrijf. Omdat het een groot kassencomplex is kreeg iedereen een fiets om de verschillende locaties te bekijken. Tenslotte werd de bijeenkomst besloten met het onthullen van een fotopaneel waarop de grondleggers van de 3 bedrijven op één foto te zien zijn.

Reportagefotograaf

Mijn opdracht was een reportage te maken met sfeerbeelden van het evenement. Foto’s van alle sprekers, medewerkers en mooie beelden van het bedrijf. Geleverde foto’s worden gebruikt bij een persbericht en bijvoorbeeld later in een nieuwsbrief of berichten op social-media.

Worden alle foto’s nabewerkt?

Een vraag die mij veel wordt gesteld. Ja, alle foto’s worden bewerkt. Na het maken van de opnames wordt als eerste een selectie gemaakt. Deze selectie wordt per stuk bewerkt in Adobe Photoshop Lightroom en in Photoshop CC. De bestanden stuur ik op via WeTransfer in hoge resolutie. Hiernaast maak ik een online-gallery waarmee de foto’s gemakkelijk te bekijken zijn.