Voor Evie Style in Rotterdam heb ik de fotografie gedaan voor hun nieuwe website. De bedoeling was om in één dag heel veel verschillende foto’s te gaan maken. Ik heb een teamfoto gemaakt, individuele portretfoto’s, overzichtsfoto’s van de salon, veel details en allerlei momenten waarbij medewerkers aan het werk zijn. Met de gemaakte foto’s is er naast de opnames die direct nodig waren voor de site ook een beeldbank ontstaan waaruit de komende maanden geput kan worden. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor berichten op Facebook en Instagram.

Evie Style is een Beauty Totaal Concept in het centrum van Rotterdam

Om alle foto’s te kunnen maken was vooraf een goed plan nodig. Met zo’n grote groep mensen die gefotografeerd moet worden wil je zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Als eerste heb ik de portretten gemaakt tegen een lichte achtergrond, deze waren bedoeld voor de pagina “ons team”. Daarna hebben we de groepsfoto gemaakt en de individuele foto’s van de medewerkers met de salon als achtergrond. Verder op de dag heb ik de foto’s gemaakt waarbij iedereen aan het werk is. Tenslotte heb ik de salon vanuit allerlei hoeken gefotografeerd.

Welke apparatuur?

Om een opdracht als deze uit te voeren neem ik voor alle zekerheid veel mee. Allereerst uiteraard de camera en verschillende objectieven. Een groothoek voor de overzichten, een tele voor de portretten en een macro voor de close-ups. Daarnaast is het licht en dan met name, de kleur van het licht, een uitdaging. In veel ruimtes als deze heb je te maken met verschillende lichtbronnen, als eerste het daglicht wat door de grote raampartij naar binnen komt en daarbij de led én halogeenverlichting in de salon. Om het licht goed in balans te brengen werk ik met flitsers van Profoto, de B1x als hoofdverlichting en A1 als invulflitsers.

Fotograaf Rotterdam

Omdat ik mijn studio in Bergschenhoek heb werk ik heel veel in Rotterdam en omgeving. Neem gerust contact op als u ook nieuwe foto’s nodig heeft. Ik denk graag mee hoe we dit gaan aanpakken.