Als fotograaf met een studio in de buurt van Rotterdam maak ik regelmatig productfoto’s die nodig zijn voor een webshop. Laatst heb ik foto’s gemaakt voor de webshop van Bloemen en Zo in Bergschenhoek. De styling is verzorgd door Ruud Hazelaar. Hieronder wat foto’s die gemaakt zijn.

Productfotografie werkwijze

Voorbereiding is bij productfotografie van groot belang. Bij deze voorbereidingen denk ik al graag mee. Het goed plannen van de fotoshoot zorgt voor een snelle productie.

Allereerst is het belangrijk te weten waar de foto’s voor nodig zijn. Foto’s voor een webshop moeten vaak aan andere eisen voldoen dan foto’s voor drukwerk. De productfoto’s voor deze website moesten vooral een goed beeld geven van het formaat van het boeket en de echte kleuren laten zien.

Op de opnamedag zorg ik er voor dat we zo snel mogelijk kunnen beginnen. De opnametafel en het licht staat klaar. De camera is aangesloten op een laptop. We kunnen hiermee iedere opname direct beoordelen. Bij deze shoot zijn de bloemen vooraf geschikt in de vazen, per boeket hoeft alleen nog op de details gelet te worden.

Na het maken van de foto’s begint de nabewerking, bij productfotografie een onderdeel wat veel tijd vergt. Ieder boeket wordt volledig uitgesneden en tegen een 100% witte achtergrond geplaatst. Bij bloemen is een exacte kleurweergave heel belangrijk. Er wordt gewerkt op een gecalibreerd beeldscherm. Bewerken gebeurt in Adobe Photoshop. Tenslotte worden foto’s opgeslagen in hoge en lage resolutie.

Productfoto’s of packshots

Ook op zoek naar een productfotograaf voor het maken van uw productfoto’s? Stuur een berichtje of bel, ik denk graag mee hoe we dit gaan aanpakken. Graag maak ik vrijblijvend wat proefopnames van uw product. Ik maak altijd een prijsopgave zodat je vooraf altijd weet wat de kosten  gaan worden.

Productfotograaf Rotterdam

Kijk op de pagina product voor meer foto’s, in de studio, omgeving Rotterdam én op locatie. Meer blogs op de portfolio pagina