In mijn fotostudio nabij Rotterdam doe ik veel productfotografie. Voor de Awardstore.nl heb ik laatst een mooie opdracht mogen uitvoeren. Naast awards in heel veel uitvoeringen maken zij ook munten en penningen. Deze worden ingezet als herinnering om een gebeurtenis te vieren of te herdenken. Hun klanten zijn naast bedrijven ook ministeries en non-profit organisaties.

Productfoto’s maken

Het maken van productfoto’s van munten en penningen is niet eenvoudig. Het materiaal is goud of zilverkleurig en geeft snel lelijke spiegelingen. Als je er licht op zet dan zie je allerlei reflecties ontstaan. Voor de liefhebbers zal ik in het kort vertellen hoe ik te werk ga.

Als eerste worden de munten uit de verpakking gehaald. Hierna worden vlekjes en vingerafdrukken verwijderd. De studioverlichting wordt één voor één opgebouwd. Meestal beginnen we met een grote softbox, hooggeplaatst, recht voor het onderwerp en wordt gekeken of dat geen vervelende reflectie oplevert. Hierna volgen vaak twee langwerpige softboxen, links en rechts van het product. De opname leg ik vast met een camera met een hoge resolutie, direct op een computer. Op de camera zit een macro-objectief om het kleine onderwerp scherp te kunnen fotograferen. Op het scherm van de laptop is meteen goed te zien waar de opname nog verbeterd kan worden. Na de sessie worden de meest geslaagde opnames bewerkt in Photoshop. Hier wordt het product vrijstaand gemaakt en op een 100% witte achtergrond geplaatst. Verder worden alle kleine oneffenheden geretoucheerd.

Productfotografie of packshots

Ook op zoek naar een productfotograaf voor het maken van uw productfoto’s? Stuur een berichtje of bel, ik denk graag mee hoe we dit gaan aanpakken. Twijfel? Graag maak ik vrijblijvend wat proefopnames van uw product.

Productfotograaf met fotostudio Rotterdam

Kijk op de pagina product voor meer foto’s, in de studio, omgeving Rotterdam én op locatie. Meer blogs op de portfolio pagina