Als fotograaf ben ik laatst gevraagd om een online evenement in Rotterdam te fotograferen. Het event vond plaats in het Wings hotel bij Rotterdam The Hague Airport. De bijeenkomst was oorspronkelijk bedoeld als gewoon evenement. Door de maatregelen omtrent corona moest alles online plaatsvinden. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft het eerste in Nederland geregistreerde, volledig elektrische vliegtuig onthuld. Het toestel heeft de registratie PH-NLX. De kist is door zakelijke dienstverlener PWC aan het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum geschonken, dat er onderzoek mee gaat doen.

Online event fotograferen

Mijn opdrachtgever was de DB-Eventmarketing. De opdracht was een verslag te maken van de ochtend. De gemaakte foto’s zijn met name gebruikt voor social-media. Het event bestond naast de officiële onthulling uit gesprekken met specialisten uit de luchtvaart. Alles werd live opgenomen. Genodigden konden via een live-stream meekijken. Ik heb foto’s kunnen maken van de sprekers, de aankleding, veel behind-the-scenes en alles wat er achter de coulissen te vinden is. Heel erg leuk om te zien wat er technisch bij komt kijken om zo’n uitzending te maken.

Event fotograferen en de techniek

Voor het maken van foto’s tijdens een event neem ik voor alle zekerheid veel van mij apparatuur mee. Om een idee te geven van wat ik bij deze opdracht bij me had, hieronder voor de liefhebber een klein lijstje.

Nikon D5, Nikon D850, verschillende objectieven zoals de AF 2.8/14-24mm, AF 2.8/24-70VR en de AF 2.8/70-200VRII. De camera’s van Nikon gebruik ik graag omdat deze hele mooie beelden maken bij weinig licht en ze 2 kaartsloten hebben. Elke foto wordt als RAW opgeslagen op twee aparte geheugenkaarten, in geval van een storing op een kaartje heb ik altijd een backup op een 2de kaart. Meestal neem ik meerdere kleine flitsers mee. Deze plaats ik op een statief en zet ik op verschillende plekken in de ruimte neer. Omdat het licht op een evenementenlocatie niet altijd ideaal is kan ik zo wat extra licht gebruiken op plekken waar dat nodig is. Tijdens filmopnames is het niet mogelijk om iets in te flitsen. Gelukkig was hier ruim voldoende licht aanwezig.

Fotograaf online evenement Rotterdam

Ook een fotograaf nodig voor uw online-evenement, congres of symposium? Stuur me een berichtje, ik denk graag mee.