Iets wat ik graag doe is het fotograferen tijdens een beurs of tentoonstelling. Onlangs heb ik de fotografie mogen verzorgen voor een aantal standhouders tijdens de Solar Solutions International. Deze beurs werd gehouden in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Fabrikanten en leveranciers van alles rondom zonne-energie waren aanwezig.

Fotograferen van een stand

Een belangrijke wens van een bedrijf die op de beursvloer staat is het fotograferen van de stand. Als fotograaf is het zaak om aanwezig te zijn voordat de beurs opengaat. Je kunt dan voordat het druk wordt de stand vanuit allerlei hoeken fotograferen. Zodra de deuren open gaan is het juist weer goed dat er veel mensen te zien zijn op de beursvloer.

Waarom een professionele fotograaf inhuren?

Tja waarom, ik kan met mijn nieuwe mobiele telefoon toch ook heel mooi fotograferen? Dat klopt, maar toch zou ik voor deze gelegenheid een professional vragen. Uw stand heeft heel veel geld gekost, deelname aan de beurs kost veel geld, uw personeel staat waarschijnlijk meerdere dagen op de beursvloer, kortom een heleboel kosten. Het zou jammer zijn als het event voorbij is dat u geen mooie terugblik heeft. De juiste foto’s van uw stand en deelname zullen voor langere tijd bruikbaar zijn in allerlei marketinguitingen.

De techniek

Fotograferen van een beurs vraagt ervaring en de juiste apparatuur. Een klein voorbeeld, niet op elke beursvloer is veel ruimte. Om een stand er van onder tot boven op te zetten moet soms je ver naar achter lopen, en dan sta je al gauw op de stand van een collega. Door gebruik te maken van een groothoeklens kun je dichtbij blijven en toch de hele stand erop zetten. Als je dit met een eenvoudig objectief doet krijg je veel vertekening en wordt de vorm van de stand heel anders. Een professionele fotograaf heeft een professioneel objectief en weet ook achteraf om de beelden juist te bewerken.

Klik hier voor meer foto’s.