Voor Mercedes-Benz Dealer Bedrijven word ik regelmatig gevraagd als eventfotograaf. Zo werd ik laatst geboekt om de lancering te fotograferen van de nieuwe Mercedes-Benz Actros truck. Het evenement vond plaats bij MBDB in Den Haag. Naast dat ik de nieuwe trucks fotografeer is het de bedoeling dat ik de algehele sfeer vastleg. Ik probeer bij een evenement als deze zo min mogelijk op te vallen en zo veel mogelijk “spontane” beelden te maken. Verder kun je je als fotograaf uitleven met het fotograferen van veel leuke details.

Technische uitdagingen voor de evenementenfotograaf

Tijdens een evenement zijn de lichtomstandigheden vaak niet ideaal. Als fotograaf moet je goed om kunnen gaan met weinig licht en ook met “lelijk” licht. Tijdens een evenement maak ik vaak gebruik van kleine losse flitsers die ik “off-camera” gebruik. Zo kan ik het licht naar mijn hand zetten. Doordat de flitser niet op de camera staat maar op een eigen statief, krijg je foto’s die natuurlijker verlicht zijn. Verder werk ik met professionele apparatuur waarmee ik kan fotograferen bij weinig licht. De sensor van de camera geeft nog steeds hele mooie beelden bij gebruik van een hoge ISO.

Worden alle foto’s nabewerkt?

Een vraag die mij veel wordt gesteld. Ja, alle foto’s worden bewerkt. Na het maken van de opnames wordt als eerste een selectie gemaakt. Deze selectie wordt per stuk bewerkt in Adobe Photoshop Lightroom en in Photoshop CC. Hiernaast gebruik ik soms nog andere programma’s om het beste uit de beelden te halen.